İl Sağlık Müdürlüğümüzden 24 Mart Dünya Tüberküloz Günü Etkinlikleri
28 Mart 2024

İl Sağlık Müdürlüğümüzden 24 Mart Dünya Tüberküloz Günü Etkinlikleri

İl Sağlık Müdürlüğümüz tarafından 24 Mart Dünya Tüberküloz Günü kapsamında kamuoyunu bilinçlendirmek ve farkındalık oluşturmak üzere çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Planlanan etkinliklerin ilk bölümünde İl Sağlık Müdürlüğümüz ile Verem Savaş Derneği işbirliğinde 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda stant çalışması yapıldı ve yaklaşık 200 kişi ile bire bir görüşülerek, dağıtılan broşürler eşliğinde tüberküloz hakkında bilgilendirmede bulunuldu.

Etkinliklerin ikinci bölümünde ise Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı çeşitli okullardaki lise öğrencilerine yönelik eğitim programı düzenlendi. Okul yönetimleri, öğretmen ve yaklaşık 550 öğrencinin katılımı ile gerçekleştirilen eğitimler sırasında tüberküloz hastalığı, teşhis, tanı belirtileri ve tedavisi hakkında bilgi verildi.

Etkinliklerin üçüncü ve son bölümünde ise  aynı ekip tarafından İl Sağlık Müdürlüğümüze bağlı Elazığ Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi çalışanlarına yönelik farkındalık çalışması yapıldı. Hastanede görevli 50’den fazla sağlık çalışanımızın katılımı ile düzenlenen programda tüberküloz ile mücadelede gelinen son durum, hastalığın tanı,  tedavi ve alınacak tedbirler ı hakkında çeşitli sunumlar yapıldı.